Stocarea fotografiilor

Albume foto, Pasionat de fotografie

În timpul unei zile obișnuite, eu, personal ajung să fac cam 10-15 poze și asta dacă nu lucrez. Ca fotograf entuziast ajung să fac cam 300 de poze pe lună. Îmi place să fotografiez cu telefonul, dar dacă vine vorba de calitate, atunci prefer să scot aparatul foto, un DSLR de la Canon. Dacă vorbim de luna noiembrie, sincer nu știu câte poze am făcut și nici nu le-am arhivat pe toate. Din cauza acestei mici neatenţii riscul pierderii fotografiilor este destul de mare. Voi ce metode folosiți pentru arhivare?

Strângerea pozelor

Am citit și am pus și în practică niște tehnici de stocare a fotografiilor, și am să vă dau niște sfaturi pe tema asta.

În primul și în primul rând: faceți backup! Presupun că și voi aveți poze în telefon, pe cardul aparatului foto, în mailuri, pe Facebook, și probabil și pe cd-uri, dvd-uri, sau hard disk-uri vechi. Primul pas este să strângeți aceste fotografii pe un singur disc. Pentru a face acest lucru, puteți să folosiți niște programe gratuite sau puteți sa îl faceți și manual, dar probabil că o să vă coste timp. Dacă alegeți programele potrivite puteți să extrageţi fotografiile din contul vostru de email şi puteți să salvați toate pozele de pe profilul de Facebook. Dacă ați terminat cu asta, eu vă sfătuiesc să copiaţi pozele de pe toate cd-urile și dvd-urile pe discul calculatorului. Gadgeturile portabile pot fi sincronizate cu diferite conturi de back-up, sau puteți copia linistiţi, pozele pe calculator, acesta fiind doar primul pas.

Dacă aveți toate pozele pe calculator, atunci, vă sfătuiesc să instalaţi un program cu ajutorul căruia puteți să faceți ordine în pozele voastre. Puteți să optaţi pentru Picasa care este un software gratuit de la Google sau puteți să cumpăraţi un Lightroom de la Adobe. Aceste programe vă vor ajuta cu ordonarea pozelor, trebuie doar să faceți setările necesare. Picasa are de exemplu o setare, care vă permite să selectaţi şi să ştergeţi pozele duplicate. Ambele programe pot ordona pozele după dată și pot face foldere în foldere. De exemplu, o poza va ajunge în folderul ”2014”, care conține un folder pentru fiecare lună, iar lunile conţin un folder pentru fiecare zi. Toate aceste programe vă permit să vizualizaţi pozele, să adăugaţi ”tag” la persoane, iar Lightroom vă ajută și cu prelucrarea fotografiilor.

Salvarea pozelor pe discuri externe

După ce ați reușit să strângeți toate pozele pe un disc și ați reușit să faceți ordine, vine partea de siguranță. În primul rând, vă sfătuiesc să cumpăraţi cel puțin un hard disk extern și să faceți back-up în mod regulat. În al doilea rând, vă sfătuiesc să faceți un cont pe Dropbox sau Google Drive pentru o securitate și mai mare. Când faceți un cont gratuit nu o să primiţi foarte mult spațiu, dar datele copiate vor fi salvate pe serverele acestor firme, deci o să aveți acces la ele oricând, pe lângă o securitate maximă. Aceste conturi sunt foarte utile pentru dispozitivele portabile deoarece, lumea mai uită să facă back-up la telefon, de exemplu și riscă să piardă datele de acolo. Cu Dropbox sau Google Drive puteți să selectaţi o metodă ușoară și simplă, telefonul vostru vă trimite pozele automat pe aceste platforme, iar voi trebuie doar să le salvați periodic pe calculator și să faceți back-up pe discurile externe.

Sper că metodele acestea vă vor ajuta să nu pierdeți nici o poză digitală, şi ca o măsură de siguranţă în plus, vă sfătuiesc să vă faceți și un album foto printat cu pozele cele mai valoroase, pentru că așa sigur nu veți avea probleme.


Adauga un comentariu

 
Descarca aplicatiaGratuit
Aplicatie software fotocarte
descarca aplicatia
Aboneaza-te la

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi informații despre ofertele speciale, promoţii şi reduceri pentru albume foto!